Bekijk PDF

Werk Nooit met je Idolen

Hij is al meer dan twintig jaar een vaste waarde in de muziekindustrie, Gideon Karting. Zo begon hij als plakker van concertposters en groeide uiteindelijk door tot een van de beste concertorganisatoren van Nederland. In al die jaren heeft hij, namens Mojo, gewerkt met de grootste namen van de muziekindustrie. Onder anderen artiesten als Adele, Lady Gaga, Bruno Mars en Arctic Monkeys staan op zijn lijstje, maar ook bemoeide hij zich met de line-up van Lowlands, North Sea Jazz en Pinkpop.

Voor de zomer bracht Gideon zijn boek uit, Werk Nooit Met Je Idolen. Waarom deze bijzondere titel, gezien zijn cv? Hij geeft met het boek een inkijkje over hoe de muziekindustrie werkt en kleurt dat in met anekdotes. Gideon vertelt in een interview voor NPORadio2 dat je voorzichtig moet zijn met je idolen leren kennen. Het kan zijn dat je een geromantiseerd beeld hebt van een artiest en die bubbel kan dan weer makkelijk doorgeprikt worden door een slechte ontmoeting. Maar het gaat natuurlijk niet altijd mis. Zo vertelt Gideon ook dat hij eens een hele grote artiest ontmoette met wie het nog steeds goed klikt wanneer ze elkaar tegenkomen.

Opdrachtgever Outliner Recods
Pagina’s 178
Formaat 140x215mm
Soort werk Opmaak Binnenwerk.

Meer weten over Coco en het boekenvak?
Vraag het e-book
Boek voor een Boek aan!

Boeken maken vereist vakmanschap. Bij zowel auteur, uitgever, redactie, vormgever, drukker en verkoper. Daarom deelt Coco kennis en ervaring met je, via dit gratis e-book vol vuistregels, basisbegrippen en handvatten uit het boekenvak. Vul hier je e-mailadres in, en ontvang Coco’s e-book.