Bekijk PDF

Worst Bank Scenario

In 2008 regelen minister van Financiën Wouter Bos en minister-president Jan Peter Balkenende buiten het parlement en de regering om een – tot nu toe onbekende – cruciale wetswijziging. Dit is het startschot van Worst Bank Scenario, een zorgvuldig gepland en uitgevoerd scenario dat banken moet redden van de financiële afgrond.
Klant financiële melkkoe

Terwijl de grootbanken door de heimelijke “wetswijziging” minder kapitaal hoefden aan te houden voor De Nederlandsche Bank (DNB) en hun liquiditeitstekorten konden verhullen, is de klant als financiële melkkoe leeggemolken. Zo duwden banken zakelijke klanten in 2009 een renteverhoging door hun strot (liquiditeitsopslag) en rolden bijzonder beheer uit tot een businessmodel.

Grootschalige netwerkcorruptie

Naast de bankenfraude onthult Worst Bank Scenario grootschalige netwerkcorruptie van bankiers, toezichthouders, accountants, advocaten, spindoctors en (voormalige) ministers. Mijn onderzoek stopt nog niet, het stopt nooit. Eenvoudigweg omdat het recht moet zegevieren. Bovendien vind ik het nodig dat de gehele waarheid naar buiten komt. Dit houdt in dat Worst Bank Scenario de bankenfraude blootlegt en de netwerkcorruptie zichtbaar maakt. Dan pas kunnen we als samenleving van de kredietcrisis leren en een moreel gezond en duurzaam financieel stelsel optuigen.

Opdrachtgever UItgeverij SaBAIS
Pagina’s 416
Formaat 150x230mm
Soort werk Ontwerp en opmaak binnenwerk
Drukwerk begeleiding

Meer weten over Coco en het boekenvak?
Vraag het e-book
Boek voor een Boek aan!

Boeken maken vereist vakmanschap. Bij zowel auteur, uitgever, redactie, vormgever, drukker en verkoper. Daarom deelt Coco kennis en ervaring met je, via dit gratis e-book vol vuistregels, basisbegrippen en handvatten uit het boekenvak. Vul hier je e-mailadres in, en ontvang Coco’s e-book.